80s Hits & British Bands Music Pub Quiz Questions — 20 August 2026
Host script — questions, answers, and notes
Q1.In August 1984, what was the first solo number 1 hit for singer George Michael?
Answer: Careless Whisper.
Q2.Who first had a hit with the song "Beyond the Sea", Frank Sinatra or Bobby Darin?
Answer: Bobby Darin
Q3.Which English comedy actor and musician was best known for creating the characters of John Shuttleworth and Jilted John
Answer: Graham Fellows
Q4.“Money for Nothing” by Dire Straits was the first video shown on which TV channel?
Answer: MTV Europe
Q5.On which television show did we first hear The Chicken Song
Answer: Spitting Image
Q6.Which singer was the subject of the television documentary Tiaras & Tantrums?
Answer: Elton John
Q7.What type of ‘Fever’ did the Bee Gees have?
Answer: Night Fever
Q8.Which singer released the 2017 album, Human?
Answer: Rag'N'Bone Man
Q9.How many ‘Seconds’ was a Number 1 hit for So Solid Crew in 2001?
Answer: 21 Seconds
Q10.Which song starts: I don't want half-hearted love affairs, I need someone who really cares, Life is too short to play silly games.
Answer: Perfect - Fairground Attraction
