War Films & Marvel & Superheroes Movies Pub Quiz Questions — 20 August 2026
Host script — questions, answers, and notes
Q1.The 2017 movie Dunkirk is set during which war?
Answer: World War 2
Q2.Which monument appeared in the final scene of the original Planet of the Apes movie?
Answer: Statue of Liberty
Q3.What type of animal is the character Rocket in the Guardians of the Galaxy movies?
Answer: Racoon
Q4.In which of the Harry Potter movies does Professor Dumbledore die?
Answer: The Half-Blood Prince
Q5.Spiderman protects the people of which American City?
Answer: New York
Q6.Which war film won an Academy Award for Best Picture in 1986?
Answer: Platoon
Q7.American actor Sam Elliott played cooler Wade Garrett in which 1989 movie?
Answer: Roadhouse
Q8.In what year did Clint Eastwood star in the movie The Good, the Bad and the Ugly?
Answer: 1966
Q9.Which 2009 movie tells the story of 14-year-old Susie Salmon’s murder?
Answer: The Lovely Bones
Q10.Which English comic actor provides the voice of Silas Ramsbottom in the movie Despicable Me 3
Answer: Steve Coogan
